Leta i den här bloggen

onsdag 29 februari 2012

Ringmärkning av fåglar!!

I dag var jag med om något jag bara har sett på  TV,nämligen ringmärkning av fåglar. Fågelklubben ringmärkte fåglar i dag,där jag brukar fotograferar fåglar.Under den tiden jag var där ringmärkte dom 30-40 olika fåglar.Talgoxe,blåmes,gråsiska,grönsiska,stjärtmes samt Domherrar.Jag fick komma riktigt nära fåglarna och fick fota dom på riktigt nära håll.Fick också lov att röra vid dessa små liv.Det var helgens höjdpunkt :-)))

Hanne Domherre

Hona Domherre

Talgoxe

Stjärtmes

Stjärtmesar

Domherre

Grönsiska

måndag 27 februari 2012

Strömmis och Sidensvans (som bonus)

I Lördags eftermiddag var jag ner till Stadsträdgården för att se om jag kunde få lite bättre bilder på Strömstaren.Och han var kvar fast det tog ett tag innan jag upptäckte var han var någonstans.Han satt långt ute på den första stora ön.Där satt han i skydd av ett träd. Men kom jag för nära då flög han i väg så det måste ha sett knäppt ut när jag sprang från ställe till ställe för att få några bilder på den stackars fågeln.:-) Jag fick till slut så många bilder så jag blev nöjd.Cyklade hem en annan väg än den jag brukar ta,och hamnade i ett gäng sidensvansar som jag också tog lite bilder på.







lördag 18 februari 2012

Sidensvansar!!

I Torsdags eftermiddag ropade min dotter på mej från vårat sovrum: Pappa det är en massa fåglar ute på gården.Och dom har en tofs på huvudet. Det satt massor av sidensvansar i häcken på gården och åt en massa bär i från Häcken.På granngården satt det massor av Sidensvansar i träden.Jag tog kameran och ut och fotade men dom var lite skygga så det var svårt att koma riktigt nära.


lördag 11 februari 2012

Strömstare :-)

I dag Lördag var jag ut till Stadsträdgården för att försöka fånga Strömstaren på bild.Grått och trist,blåsigt och kallt.Stömstaren var inte svår att upptäcka alls.Men han hade en tendens att flyga över till andra sidan ån,där mitt objektiv hindrade mej från att komma nära Strömstaren. Det var bara att vänta och vänta, men skam den som ger sig till slut flög han över på rätt sida av ån.Och detta är slutresultatet :



fredag 10 februari 2012

Stjärtmes,Gråsiska,Koltrast och en liten Dvärgsparv :-))

Var ute i går och fotade i 2 timmar och 45minuter i det underbart soliga men ack så kalla vädret. När jag skulle åka hem var fötterna som isklumpar och jag hade ingen känsel i fingrarna. Tyvärr räckte inte min optik till i går,jag såg en sparvhök men han flög alldeles för högt upp och alldeles för fort.Men det var ett trevligt inslag i det kalla vädret. Min nya favoritfågel är utan tvekan Stjärtmes och det fanns det gott om där jag var och fotograferade. Gråsiska fanns det också gott om likaså Blåmes och Talgoxe. Lyckades också hitta och fotografera Dvärsparven. Såg även större Hackspett men precis när jag hade fått in Hacke i fokus,då kommer det 2 karlar och pratar och skrattar och innan jag har hunnit trycka på avtryckaren har Hackspetten flugit sin kos. Men det är bara att ta nya tag :-)


Stjärtmes
Dvärgsparv
Gråsiska
Koltrast
Stjärtmes