Leta i den här bloggen

lördag 12 januari 2013

Lappuggla,Stjärtmes!!!

Hade min lediga dag i Måndags.Ville testa hur min nya utrustning funkade,Så jag packade ner mitt nya stativ min nya Teleconverter,och mítt nya objektiv som jag nästan inte har använt:Nikkor 300mm f/4.Glad i hågen gav jag mej iväg för nu skulle det fotas. Blev nästan lite besviken fanns nästan inga fåglar ute alls.Lite stjärtmesar några ´Talgoxar och några Blåmesar. För övrigt fanns det inga andra tecken på några andra fåglar skulle vara i antågande.Plötsligt dyker det upp en bekant från fågelklubben som sa att han hade sett 11 olika arter på söndagen.Han hade sett Gråsiska och det var ett tag sen jag hade sett och fotograferat den.
När vi står där och pratar så säger han kolla där är den.Och när jag står där och stirrar så ser jag i ögonvrån nåt stort som kommer flygande mellan träden:
Och jag tänker direkt att det är en örn,men jag ser direkt när han slår sig ner på en gren 15-17m bort att det är en uggla.Och vi står där båda 2 med hakan nere vid knäna.När en annan bekant från fågelklubben dyker upp på samma ställe.Och vi är alldeles perplexa men får till slut fram ser du vad som sitter där framme och pekar på Ugglan.Men han tar det med ro och tar fram sin stora fågelbok för att identifiera ugglan.Och till slut enas vi om att det är en lappuggla efter att ha tittat och jämfört med olika ugglor ifrån fågelboken.
När mina bekanta hade gått därifrån kom lappugglan tillbaka.
Efter 3 timmar drog jag mej hemåt stelfrusen men glad i hågen!! Inte var dag jag ser och fotograferar en Lappuggla.








lördag 5 januari 2013

Lite nya och gamla bilder/Some new and some old pictures

Har varit inaktiv på bloggen nu ett tag.Men har fortsatt att fotografera. Jag har istället lagt upp mina bilder på Facebook och Google +
Lägger därför in lite bilder nu så att fler har möjlighet att se dom. Det blir inte bara fågelbilder, naturen innehåller mer än fåglar :) men det blir dock en hel del fågelbilder eftersom det är fåglar som jag fotograferar mest.Önskar en God fortsättning på det nya året -till alla!!

Större Hackspett


Trädkrypare//Eurasian Treecreeper

Blåmes/Blue Tit
Trädkrypare/Eurasian Treecreeper

Hona Grönsiska/Female Siskin

Skogsmus/Woodmouse

Domherre/Male Bullfinch

Male Siskin

Koltrast,Hona??/Female blackbird??

Domherre/Male Bullfinch

Stjärtmes/Long-Tailed Tit



Ekorre/Squirell

Större Hackspett/Great Spotted Woodpecker